Tuesday, February 5, 2013

Veebruaris Mais ...


Täna olime Airega lasteaias Mai. Aire on hea kolleeg Männipargi Lasteaiast, kes on algusest peale olnud Numbrimaaga seotud. (Öelge mis tahate - meile on Numbrimaa armas!)
Olen praktiliste koolituste juures andnud õpetajatele võimaluse osaleda ja jagada oma kogemusi. Seekord siis Aire.
Praktiline koolitus koosneb minu puhul kontseptsiooni teoreetilistest alustest ja seejärel mõningate praktiliste tegevuste läbiviimisest. Miks vaid mõningad? Aga sellepärast, et kontseptsioon annab õpetajale vabad käed valida mänge ja tegevusi, korraldada tegevust vastavalt oma rühma laste tasemele, nende oskustele ja õpetaja loovusele-avatusele. Väärtuslikud on praktiseeriva õpetaja kogemused kuidas alustada päris-päris algusest, kui midagi veel pole; mida teeha kui vahendeid ei jagu kõikidele; kuidas siduda erinevaid ainevaldkondi jne. 
Tuleb kord päev, kus me koguneme praktikutega kogemuste jagamiseks. Loodetavasti on neid palju. Seni on minu kui juhi südant rõõmustanud õpetajate sagedased ahhaa-elamused peale igakordset käiku Numbrimaale, muusikaõpetaja siiras teatamine - ma lähen rühma Numbrimaa-tegevusse ... õpetajad avanevad uuele. Ei aja näpuga rida käsiraamatust, julgevad kohandada materjali vastavalt oma lastele ja iseendale.